Povesti

Vasul cu pietricele

  Într-o zi, un bătrân profesor de la Şcoala Naţională De Administraţie Publică a fost angajat pentru a face un stagiu de perfecţionare despre planificarea eficace a timpului unui grup de vreo 15 directori de mari întreprinderi. Cursul constituia unul dintre cele cinci ateliere din ziua lor de perfecţionare. Bătrânul profesor nu avea decât o oră pentru a-şi transmite informaţia. În picioare, în faţa acestui grup de elită, care era gata să noteze tot ceea Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Prințesa care avea totul…

  De multe ori, asociem fericirea cu bunurile materiale, gandindu-ne cat de fericiti am fi daca am avea anumite lucruri. La fel ajung sa gandeasca si copiii, imediat ce incep sa se compare cu ceilalti copii de varsta lor care au jucarii sau haine mai frumoase. Uitam astfel sa ne bucuram de experientele care ne fac cu adevarat fericiti, precum jocurile sau timpul petrecut cu prietenii. Ii poti citi povestea urmatoare copilului, pentru a va Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Lacătele – despre curajul de a risca o încercare

    Un rege şi-a supus curtea la un test, pentru un post important. Oameni puternici şi înţelepţi s-au adunat în jurul său într-un număr mare. ― Voi sunteţi nişte oameni înţelepţi, a spus regele. Am o problemă şi vreau să văd care dintre voi este în stare să o rezolve. Acela care o va rezolva, va obține o poziție importantă în regatul meu. El a condus oamenii la o uşă uriaşă cu foarte multe Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Vă povestesc despre...

Nicole

  O tânără femeie. Nicole, a obținut o promovare la slujba sa. Comentariile încep și continuă. „A obținut postul pentru că este drăguță… A trebuit să-i cadă cu tronc vreunui șef… Cu puțina experiență pe care o are, nu merită acest post… Știați ce a făcut într-o zi? S-a înșelat!” Nicole își vizită tatăl în week-end. Acesta ținea un anticariat. Ea îi povesti stresul său, batjocura colegilor și întrebările pe care și le adresează după Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

 Nu vreau încă sa ma culc!

  Andrei, e timpul sa te culci! – ii spune baietelului mama sa. Andrei insa este ocupat cu mașinuțele sale si nici gand sa lase joaca. – Lasa-ma sa ma mai joc un pic! – o roaga pe mama. – Nici vorba! Chiar si asa ai stat mai mult ca de obicei. Hai, repede! Copilul protesteaza, dar pana la urma mama reuseste sa-l culce. Un pupic grabit de noapte buna, stingerea, se-nchide usa. Abia trec Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Povestea împărăției rămasă fără grădinar

A fost odată ca niciodată o împărăție minunată, al cărei împărat se numea „Împăratul cel Înțelept”. Se numea astfel pentru că toți oamenii din împărăție erau foarte mulțumiți de felul în care împăratul găsea de fiecare dată cea mai bună rezolvare pentru problemele lor. Împărăția era minunată pentru ca fiecare persoană se străduia să facă cu plăcere munca pe care o avea de făcut. Împăratul era mândru de supușii lui, în special de grădinarul de la Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Vulturul regal

Un fermier a descoperit într-o zi un cuib părăsit de vultur, în care se găsea un ou. L-a luat și l-a pus la o găină care tocmai stătea pe ouă. Pasărea a venit pe lume deci în mijlocul găinilor și a învățat să se miște ca o găină. Fermierul se ocupa mult de noua sa “găină”  și făcea totul pentru a o proteja, a o răsfăța și a o procura imediat tot ce aceasta cerea. Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Plăntuța cea perseverentă

S-a întâmplat odată ca sămânța unei flori, purtată de vânt să aterizeze pe o cărare cu pământ puțin și plin de pietre. O pală de vânt a rostogolit-o până a căzut printre bulgării de pământ, iar când a venit ploaia, a început să crească. Floricica a reușit să se înalțe destul de bine pe cărare. Din păcate însă, de câte ori încerca să se întindă mai mult, cineva călca peste ea. De câte ori se Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Maimuța care se credea copac

Odată demult, o maimuță viețuia într-un copac unde se obișnuise așa de bine, încât a ajuns să creadă chiar ea însăși că este un copac. Tare ciudat și de necrezut părea acest lucru! Maimuțica stătea în copac cât e ziua de lungă și nu cobora de acolo nici noaptea. Zi și noapte stătea în copac și nimeni nu i-a spus niciodată că ea nu e de fapt un copac. Așa că mai departe, maimuțica se Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

În căutarea mării

Trăia odată într-un mare acvariu un delfin ce era bucuria copiilor pentru minunatele spectacole pe care le dădea în fiecare vară. Era atât de cuminte și inteligent încât dresorul îi permitea adesea să meargă în larg, deoarece acesta se întorcea de fiecare dată în acvariul său. Într-o zi însă, delfinul nostru s-a hotărât să plece în căutarea mării despre care a tot auzit vorbindu-se. Oamenii care veneau la spectacolele sale vorbeau între ei cât de Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum