Nicole

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 18:59 : Vă povestesc despre...
  O tânără femeie. Nicole, a obținut o promovare la slujba sa. Comentariile încep și continuă. „A obținut postul pentru că este drăguță… A trebuit să-i cadă cu tronc vreunui șef… Cu puțina experiență pe care o are, nu merită acest post… Știați ce a făcut într-o zi? S-a înșelat!” Citește în continuare »

Dragostea și nebunia – poveste terapeutică

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:27 : Vă povestesc despre...
“Se spune că demult s-au întâlnit câteva sentimente şi câteva calităţi ale omului. Când PLICTISEALA bombănea a treia oară, NEBUNIA a propus: hai să ne jucăm de-a ascunselea. INTRIGA a făcut pe mirata, iar CURIOZITATEA, fără să se abţină, a întrebat: De-a ascunselea? Şi cum este asta? “Este un joc Citește în continuare »

Povestea regelui care căuta fericirea

Gabriela Bâzâitu : 01/06/2014 18:49 : Vă povestesc despre...
Acum multă vreme a trăit un rege care, în ciuda stilului său de viaţă luxos, nu era nici fericit, nici împăcat cu sine însuşi. Într-o zi, regele a dat peste un servitor care cânta fericit în timp ce lucra. Acest lucru l-a făcut pe rege să se întrebe de ce Citește în continuare »

Poverile de zi cu zi

Gabriela Bâzâitu : 01/06/2014 18:35 : Vă povestesc despre...
Un profesor a dat fiecărui elev ca temă pentru lecția de săptămâna viitoare să ia o cutie de carton și pentru fiecare persoană care îi supără, pe care nu pot să o sufere și să o ierte să puna în cutie câte o piersică, pe care să fie lipită o etichetă Citește în continuare »

Metafora fluturelui

Gabriela Bâzâitu : 17/02/2014 22:23 : Vă povestesc despre...
“Într-o zi, un om văzu din întâmplare un cocon și se opri să-l studieze. În mica lui gaură, omul observă un fluture care se străduia să iasă. Rămase multe ore lângă cocon urmărind fluturele care părea că se află pe punctul de a abandona, fără să poată ieși prin gaura Citește în continuare »

Broasca țestoasă

Gabriela Bâzâitu : 17/02/2014 21:42 : Vă povestesc despre...
A fost odată un băiat de școală. Acesta a descoperit odată  în grădină casei sale o broasca țestoasă. Fiind curios din fire, băiatul a luat broasca și a început să o examineze. Broasca, simțind că a fost atinsă, și-a retras atunci capul sub carapace și s-a închis sub ea strâns Citește în continuare »

Înțelepciunea bucătarului

Gabriela Bâzâitu : 06/08/2013 18:56 : Vă povestesc despre...
A fost odată o fetiță care i se tot plângea tatălui ei despre greutățile vieții ei și despre felul în care lucrurile fuseseră dificile pentru ea. Fata nu știa să le rezolve până la urmă și era acum pe punctul de a renunța. Era acum obosită de luptat și de Citește în continuare »

Povestea olarului leneș și a înțeleptului mut

Gabriela Bâzâitu : 03/04/2013 16:32 : Vă povestesc despre...
 A fost odată un olar care trăia într-un sat uitat de lume. Visul lui era să ajungă în marea Cetate, unde să poată avea propria prăvălie de vase, oale şi obiecte ceramice. Dar şansele lui erau mici, pentru că olarul era foarte leneş şi muncea doar pentru a-şi asigura traiul Citește în continuare »

Urme de pași

Gabriela Bâzâitu : 23/02/2013 13:47 : Vă povestesc despre...
A fost odată un om religios. Acesta a visat într-o noapte că mergea împreună cu Dumnezeu pe o plajă însorită. Deasupra pe cer, el văzu derulându-se un film cu câteva scene din viața lui. Pentru fiecare scenă, el văzu două perechi de pași pe nisip; o pereche îi aparținea lui, iar cealaltă Citește în continuare »

Ecoul și viața

Gabriela Bâzâitu : 23/02/2013 13:32 : Vă povestesc despre...
Un băiat împlinise de curând 8 ani, a mers într-o bună zi cu tatăl sau la o plimbare prin munți. La un moment dat, baiatul s-a împiedicat de o rădăcină de copac și a căzut la pământ stigând: „aaahhhh!„ Spre surprinderea lui, copilul își auzi atunci vocea repetându-se de mai Citește în continuare »
« Page 1, 2»