Vasul cu pietricele

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 19:19 : Povesti
  Într-o zi, un bătrân profesor de la Şcoala Naţională De Administraţie Publică a fost angajat pentru a face un stagiu de perfecţionare despre planificarea eficace a timpului unui grup de vreo 15 directori de mari întreprinderi. Cursul constituia unul dintre cele cinci ateliere din ziua lor de perfecţionare. Bătrânul Citește în continuare »

Prințesa care avea totul…

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 19:15 : Povesti
  De multe ori, asociem fericirea cu bunurile materiale, gandindu-ne cat de fericiti am fi daca am avea anumite lucruri. La fel ajung sa gandeasca si copiii, imediat ce incep sa se compare cu ceilalti copii de varsta lor care au jucarii sau haine mai frumoase. Uitam astfel sa ne Citește în continuare »

Lacătele – despre curajul de a risca o încercare

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 19:05 : Povesti
    Un rege şi-a supus curtea la un test, pentru un post important. Oameni puternici şi înţelepţi s-au adunat în jurul său într-un număr mare. ― Voi sunteţi nişte oameni înţelepţi, a spus regele. Am o problemă şi vreau să văd care dintre voi este în stare să o Citește în continuare »

 Nu vreau încă sa ma culc!

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 18:53 : Povesti
  Andrei, e timpul sa te culci! – ii spune baietelului mama sa. Andrei insa este ocupat cu mașinuțele sale si nici gand sa lase joaca. – Lasa-ma sa ma mai joc un pic! – o roaga pe mama. – Nici vorba! Chiar si asa ai stat mai mult ca Citește în continuare »

Povestea împărăției rămasă fără grădinar

Gabriela Bâzâitu : 05/03/2015 18:49 : Povesti
A fost odată ca niciodată o împărăție minunată, al cărei împărat se numea „Împăratul cel Înțelept”. Se numea astfel pentru că toți oamenii din împărăție erau foarte mulțumiți de felul în care împăratul găsea de fiecare dată cea mai bună rezolvare pentru problemele lor. Împărăția era minunată pentru ca fiecare Citește în continuare »

Vulturul regal

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:51 : Povesti
Un fermier a descoperit într-o zi un cuib părăsit de vultur, în care se găsea un ou. L-a luat și l-a pus la o găină care tocmai stătea pe ouă. Pasărea a venit pe lume deci în mijlocul găinilor și a învățat să se miște ca o găină. Fermierul se Citește în continuare »

Plăntuța cea perseverentă

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:46 : Povesti
S-a întâmplat odată ca sămânța unei flori, purtată de vânt să aterizeze pe o cărare cu pământ puțin și plin de pietre. O pală de vânt a rostogolit-o până a căzut printre bulgării de pământ, iar când a venit ploaia, a început să crească. Floricica a reușit să se înalțe Citește în continuare »

Maimuța care se credea copac

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:40 : Povesti
Odată demult, o maimuță viețuia într-un copac unde se obișnuise așa de bine, încât a ajuns să creadă chiar ea însăși că este un copac. Tare ciudat și de necrezut părea acest lucru! Maimuțica stătea în copac cât e ziua de lungă și nu cobora de acolo nici noaptea. Zi Citește în continuare »

În căutarea mării

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:32 : Povesti
Trăia odată într-un mare acvariu un delfin ce era bucuria copiilor pentru minunatele spectacole pe care le dădea în fiecare vară. Era atât de cuminte și inteligent încât dresorul îi permitea adesea să meargă în larg, deoarece acesta se întorcea de fiecare dată în acvariul său. Într-o zi însă, delfinul Citește în continuare »

Povestea curcubeului

Gabriela Bâzâitu : 10/07/2014 19:13 : Povesti
Cu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă, cea mai folositoare, cea mai iubită. Verdele spuse: “În mod evident vedeți și voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vieţii Citește în continuare »
« Page 1 »