Povesti

Vasul cu pietricele

  Într-o zi, un bătrân profesor de la Şcoala Naţională De Administraţie Publică a fost angajat pentru a face un stagiu de perfecţionare despre planificarea eficace a timpului unui grup de vreo 15 directori de mari întreprinderi. Cursul constituia unul dintre cele cinci ateliere din ziua lor de perfecţionare. Bătrânul Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Vulturul regal

Un fermier a descoperit într-o zi un cuib părăsit de vultur, în care se găsea un ou. L-a luat și l-a pus la o găină care tocmai stătea pe ouă. Pasărea a venit pe lume deci în mijlocul găinilor și a învățat să se miște ca o găină. Fermierul se Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

În căutarea mării

Trăia odată într-un mare acvariu un delfin ce era bucuria copiilor pentru minunatele spectacole pe care le dădea în fiecare vară. Era atât de cuminte și inteligent încât dresorul îi permitea adesea să meargă în larg, deoarece acesta se întorcea de fiecare dată în acvariul său. Într-o zi însă, delfinul Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum
Povesti

Povestea curcubeului

Cu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă, cea mai folositoare, cea mai iubită. Verdele spuse: “În mod evident vedeți și voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vieţii Citește în continuare »

De Gabriela Bâzâitu, Acum