Adevăratele bijuterii

by | Apr 23, 2020 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Era odată mai demult, un prinţ, care trăia împreună cu părinţii lui, regele şi regina. Ei locuiau împreună într-un palat minunat. Micul print era foarte fericit. El avea o comoară într-o casetă, în care păstra nişte bijuterii strălucitoare de-ţi luau ochii nu altceva. Erau acolo nenumărate lănţişoare, brăţări şi inele care sclipeau şi reflectau toate culorile curcubeului. Toate bijuteriile erau din aur şi din argint, foarte meşteşugit alcătuite. Micul prinţ ţinea într-un mod cu totul special caseta cu bijuterii, pentru că erau numai ale lui şi nimeni nu mai avea una la fel. De aceea, oriunde mergea, el îşi lua neapărat şi caseta cu bijuterii.

Într-o zi, nu se ştie cine, i-a furat micului prinţ caseta cu bijuteriile. El se simţea foarte nenorocit şi disperat datorită dispariţiei casetei şi nu ştia cum ar putea face să o primească înapoi. Era atât de dezamăgit şi supărat, încât a încetat să mai râdă, să se întâlnească cu prietenii sau să se plimbe cu aceştia prin grădinile splendide ale palatului în care până nu demult se simţea atât de bine! Stătea tot timpul posomorât şi închis în cameră, fără a mai avea chef de a face ceva. Cu un cuvânt, prinţul s-a schimbat de tot. Mama lui regina, l-a întrebat ce s-a întâmplat , dar el nu ştia cum să-i explice că cineva i-a ascuns sau furat caseta cu comoara. Într-o noapte, în timp ce plângea disperat în camera lui, i-a apărut în faţa ochilor zâna ursitoare, care a l-a întrebat: „ Ce ţi s-a întâmplat, micule prinţ?”

„Cineva mi-a ascuns sau furat bijuteriile” a suspinat prinţul. „Nu ştiu cum să fac să le găsesc”. Atunci ursitoarea a zâmbit, a făcut un semn magic peste prinţ cu bagheta ei fermecată, zicând:

 

„Ceea ce vrei tu să găseşti, se află chiar în tine insuţi. Priveşte cu atenţie înăuntrul tău şi vei găsi adevăratele bijuterii la care trebuie să ţii. Mulţi nu-şi dau seama că au această putere de a se privi pe dinăuntru. Ei nu se uită niciodată înăuntrul sufletului lor, aşa că nu se cunosc şi nu ştiu ce calităţi au, calităţi care sunt mai preţioase decât orice bijuterie din lume. Dacă ţii la propria ta fiinţă, cu toate calităţile pe care le ai, vei avea puterea să te vezi cu ochii minţii tale. Semnul magic pe care l-am făcut asupra ta te va ajuta să descoperi acest lucru”.

Zâna şi-a luat rămas bun şi a dispărut deodată, tot aşa cum apăruse.

În chip minunat, exact după prevederile zânei ursitoare, prinţul a descoperit cum să se uite cu ochii minţii înăuntrul propriului lui suflet şi a descoperit acolo o comoară cu totul altfel decât bijuteriile din casetă. Din ziua aceea, a părăsit camera în care se închisese când era supărat şi se izolase de lume şi i-a căutat pe ceilalţi copii, cărora să le dăruiască prietenia lui. Din acel moment, plin de fericire că şi-a recuperat adevărata comoară, micul prinţ n-a mai permis nimănui să i-o fure din suflet, iar toţi ceilalţi il iubeau foarte mult pentru bunătatea lui.

 

 

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii