Broasca țestoasă

by | Feb 17, 2014 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

testoasaA fost odată un băiat de școală. Acesta a descoperit odată  în grădină casei sale o broasca țestoasă. Fiind curios din fire, băiatul a luat broasca și a început să o examineze. Broasca, simțind că a fost atinsă, și-a retras atunci capul sub carapace și s-a închis sub ea strâns ca într-o menghină.
Băiatul a încercat atunci să o deschidă, dar și-a dat repede seama că nu poate. Enervându-se pe broasca, el a luat atunci o bucată de lemn, intenționând să-i spargă carapacea ca să o poată examina mai bine.
Tatăl băiatului a văzut acest lucru și i-a zis imediat: “Nu, dragul meu copil!… Nu așa se procedează! Daca continui să o lovești , tu poate o vei omorî, dar nu o vei deschide nicidecum cu o bucată de lemn.”
Tatăl a luat atunci broasca în casă și a așezat-o aproape de focul ce ardea în sobă. Nu a durat mai mult, decât câteva minute, iar broasca a început să se încălzească.
Broasca și-a scos capul afară, și-a desfăcut picioarele și a început să se târască pe dușumeaua din bucătărie.
“Fiule”, i-a zis atunci tatăl “tu ai învățat acum o lecție de viață foarte importanță. După cum ai văzut, țestoasa nu a reacționat la bătaia pe care i-ai aplicat-o.
Să știi că la fel reacționează și oamenii. Tu nu poți forța oamenii să facă ceva pentru tine. Dar, dacă tu îi încălzești la început cu bunătate sinceră, mai mult ca sigur că ei ți se vor deschide și vor face, până la urmă, ceea ce dorești tu.”

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii