În căutarea mării

de | iul. 10, 2014 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comentarii

Trăia odată într-un mare acvariu un delfin ce era bucuria copiilor pentru minunatele spectacole pe care le dădea în fiecare vară. Era atât de cuminte și inteligent încât dresorul îi permitea adesea să meargă în larg, deoarece acesta se întorcea de fiecare dată în acvariul său.
Într-o zi însă, delfinul nostru s-a hotărât să plece în căutarea mării despre care a tot auzit vorbindu-se. Oamenii care veneau la spectacolele sale vorbeau între ei cât de frumoasă este marea, ce ape limpezi are, cât de plăcută este briza mării și ce minunat strălucește soarele deasupra ei. Erau unii care povesteau chiar că pot auzi glasul mării și că de multe ori s-au lăsat mângâiați de apele sale.
Delfinul a pornit deci, într-o frumoasă dimineață de vară, în căutarea acestui loc minunat. După puțin timp a întâlnit o broască țestoasă uriașă pe care o întreba cum să ajungă la mare. Aceasta îi spuse că nu este prea sigură, dar îl sfătui să meargă înainte. Foarte curând ajunse în dreptul unei balene pe care o întreba același lucru. ”Am auzit vorbindu-se de ea, dar nu știu prea bine unde se află.”, îi răspunse aceasta. A întâlnit și alte animale în drumul său, dar niciuna nu știa locul exact unde se găsește marea.
Într-un târziu, după ce s-a învârtit la întâmplare, dezamăgit că nu a reușit să ajungă în acel ținut minunat despre care a tot auzit vorbindu-se, a întâlnit o superbă sirena cu părul de aur. Uimit de frumusețea ei, s-a apropiat încet și i-a pus aceeași întrebare: ”Poți să-mi spui care este drumul pentru a ajunge la mare?”. ”Dragă prietene”, îi răspunse sirena, ”dar tu te afli deja în mare; noi toți suntem în mare. Ea este aici în jurul nostru, cât vezi cu ochii. Apele sale te mângâie cu blândețe, valurile sale te leagănă ușor. Tu trăiești în această minune.”
Apoi sirena dispăru, cu surâsul pe buze, văzând strălucirea din ochii delfinului.
Seara târziu, acesta reuși să ajungă din nou în acvariul său. A înțeles însă că trăise în mare tot timpul, fără să-și dea seama de toată frumusețea care îl înconjura și care îi aparținea.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii