Cei patru prieteni credincioși

by | Sep 16, 2021 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Preambul: Acceptarea prieteniei, importanța cooperării, oferirea ajutorului, descoperirea felului în care abilitățile individuale sunt mai valoroase puse laolaltă sunt aspecte pe care această poveste le vizează.

Cei patru prieteni credincioși

            O să vă spun acum povestea celor patru prieteni credincioși. A fost odată ca niciodată un papagal, o pasăre frumoasă cu pene lucioase și frumos colorate. Într-o zi papagalul a găsit o sămânță neagră și rotundă. Papagalul s-a gândit o clipă și apoi s-a hotărât să o planteze. A început să sape o groapă și în timp ce lucra de mare zor, o maimuțică se apropie de papagal, sărind din creanga în creangă:

            – Spune-mi prietene, ce faci aici?

            Papagalul i-a povestit că a găsit o sămânță lucioasă și că s-a hotărât să o planteze.  

            – Pot să-ți fiu de ajutor cu ceva? A întrebat maimuțica.

            – Este foarte drăguț din partea ta că vrei să mă ajuți. După ce voi planta sămânța, vei fi drăguță să o uzi?

            – Bineînțeles, a spus maimuțica. L-a asigurat pe papagal că planta va avea suficientă apă, în special în timpul sezonului secetos când va aduce apa din râul din apropiere.

            Un ursuleț drăgălaș cu blănița moale și pufoasă s-a apropiat și el, văzându-i pe cei doi prieteni.

            – Ce faceți aici prieteni? a întrebat el. Cei doi prieteni i-au povestit despre sămânță și despre ce va face fiecare pentru a o ajuta pe plantuță să crească.

            – Aș putea și eu să sap pământul în jurul ei și să o curăț de buruieni? Astfel va avea și suficientă hrană pentru a crește mare și puternică.

            – Sigur! Au spus papagalul și maimuțica cu încântare.

            Elefantul Dumbo care se afla prin preajmă s-a apropiat și el de cei trei prieteni.      

            – Bună ziua prieteni! Văd că sunteți foarte entuziasmați!Ce faceți aici?

            – O să avem un pom mare și puternic pentru ca papagalul tocmai a plantat o sămânță, maimuțica o va uda, iar eu o să o curăț de buruieni! a spus ursulețul.

            – M-aș bucura să vă ajut și eu! Dacă voi păzi plăntuța, niciun animal ierbivor nu-i va mânca frunzele și nimeni nu-i va face niciun rău.

            – Sigur! Vom avea un pom mare și puternic!

            Fiecare dintre cei patru prieteni și-a ținut promisiunea. De îndată ce papagalul a plantat sămânța, maimuțica a udat sămânța și apoi firava plăntuță ce a ieșit după câteva  zile. Ursulețul a săpat pământul și a curățat buruienile din jurul ei. Elefantul a păzit-o zi de zi. Firava plantuță s-a transfomat într-un copac mare și puternic la ale carui crengi nu putea să mai ajungă nimeni. Și a venit apoi vremea ca puternicul copac să facă rod și să fie, astfel, răsplătită munca celor patru prieteni credincioși.

            La fel cum cei patru prieteni au muncit împreună să planteze și să îngrijească planta, la fel au muncit împreună și pentru a culege fructele. Pentru că plăntuța lor era acum un copac înalt și puternic și nimeni nu putea să ajungă la ramurile lui, elefantul s-a asezat sub copac iar în spatele lui a urcat ursulețul. Maimuțica s-a cățărat iute pe umerii ursulețului iar papagalul a zburat pe capul maimuței. Papagalul lua fructele rând pe rând, le dădea maimuței, maimuțica le dădea ursulețului iar ursulețul le dădea elefantului. La sfârșit elefantul punea fructele cu trompa lui lungă într-un coș.

            De îndată cei patru prieteni s-au putut bucura împreună de fructele dulci și zemoase.

           Ce bine e când prietenii lucrează împreună!

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii