Cine este mai fericit? Păunul sau corbul?

by | Sep 24, 2021 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Un corb trăia în pădure și era mulțumit de viața lui. Până într-o zi când a văzut o lebădă. “Lebăda este atât de albă și eu atâta de negru…s-a gândit corbul. Lebăda este probabil cea mai fericită pasăre din lume.” Corbul i-a spus lebedei gândurile lui. Lebăda a replicat: “De fapt, credeam că sunt cea mai fericită pasăre din lume până când am văzut un papagal, care are două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre a creației.” Corbul s-a dus atunci la papagal. Acesta i-a explicat: “Trăiam o viață extrem de fericită, până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are mult mai multe.” Corbul a vizitat păunul la grădina zoologică și a văzut sute de oameni adunați să îl vadă.  

După ce oamenii au plecat, corbul s-a apropiat de păun. “Ești atât de frumos. În fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Când mă văd oamenii pe mine, mă alungă imediat. Cred că tu ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.” Păunul a replicat: “Întotdeauna am crezut că sunt cea mai frumoasă și mai fericită pasăre de pe planetă. Dar, din cauza frumuseții mele sunt captiv în această grădină zoologică. Am privit în jurul meu și am realizat că singura pasăre care nu este ținută într-o cușcă este corbul. De când am văzut asta mă gândesc că dacă aș fi un corb, aș fi cea mai fericită pasare din lume.”

Acest lucru ni se întâmpla si noua. Facem comparații inutile cu alții si devenim triști. Nu prețuim ce avem. Asta duce la un cerc vicios al tristeții. Prețuiește ceea ce ai, fii fericit si uită de comparațiile care nu ne aduc decât tristețe!!!

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii