Fereastra magică

by | Apr 26, 2020 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Un băieţel se îmbolnăvise foarte tare. Micuţul era nevoit să îşi petreacă toată ziua în pat, fără să se mişte. Pentru că nici alţi copii nu aveau voie de vină să îl viziteze, el suferea şi mai tare şi cu fiecare zi cu care trecea era tot mai supărat şi trist.

Băieţelul nu avea cum să facă altceva decât să privească toată ziua pe fereastră. Timpul trecea, iar micuţul era tot mai posomorât. Într-o zi, însă, el a văzut la fereastra sa o umbră ciudată. Când s-a uitat afară nu i-a venit să creadă: era un pinguin care mânca un hot-dog. Acesta i-a zis “salut” băieţelului şi a plecat.

Micuţul a rămas surprins. În timp ce încerca să îşi dea seama ce s-a întâmplat, o maimuță veselă a apărut dansând în faţa ferestrei, în timp ce se chinuia să umfle un balon. Şi după această apariţie, băiatul se întreba cum e posibil aşa ceva, iar după ceva timp, tot mai multe personaje amuzante au apărut la fereastră făcându-l să râdă cu poftă.

Nimeni n-ar fi avut cum să se oprească din râs, dacă prin faţă ochilor ar fi văzut cum se perindă, un căţel cu ochelari de soare sau un elefant care sare de pe o trambulină şi se rostogoleşte în toate direcţiile. Băieţelul nu a povestit nimănui ce se petrecea la fereastra lui, însă în scurt timp s-a făcut bine şi inima lui era plină de bucurie din nou. Băieţelul s-a însănătoşit şi s-a reîntors la şcoală.

Ajuns la şcoală, băiatul a început să le povestească prietenilor săi ce s-a petrecut la fereastra sa. În timp ce povestea, băieţelul a văzut ceva ieşind din geanta unui coleg. Acesta a insistat să afle ce e şi în cele din urmă a aflat că era vorba de un costum, unul dintre cele în care s-au deghizat prietenii lui pentru a-l înveseli.

Din acea zi, băieţelul şi-a promis că aşa cum au făcut prietenii lui pentru el, aşa va avea şi el grijă ca nimeni să nu se simtă vreodată singur şi trist.

 

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii