Gândurile creează emoții

Povești pentru dezvoltare personală
jump-rope-2Într-o zi frumoasă și însorită, o fetiță pe nume Katy sărea coarda în curtea din fața casei. Era fericită. Ii plăcea să sară coarda și era atentă la fiecare săritură să nu se împiedice și să cadă.
În timp ce sărea și-a amintit că bunica îi dăruise coarda de Crăciun. Bunica era săracă. Dar dorea să-i cumpere ceva special. Înainte de Crăciun au mers împreună să viziteze un magazin de jucării. Lui Katy i-a plăcut coarda. Bunica a economisit bănuți să i-o cumpere de Crăciun. Când a desfăcut cadoul, Katy a fost foarte încântată și s-a simțit iubită de bunica în
mod special.
În timp ce sărea coarda, un băiat s-a repezit alergând, i-a smuls coarda cea dragă din mâini și a fugit spre parc. “Ce băiat îngrozitor!” La început s-a simțit șocată și supărată. Iar când s-a gândit “Mi-a furat coarda dăruită de bunica de Crăciun!”, s-a înfuriat. Apoi, gândindu-se că și-a pierdut coarda pentru totdeauna, s-a simțit tristă și ochii i s-au umplut de lacrimi.
Fugind în parc după băiat, a văzut că un copil căzuse într-un  bazin cu apă. Băiatul îi aruncase un capăt al coardei. Gândindu-se că acel copil s-ar putea îneca, a început să se simtă îngrijorată. În timp ce băiatul îl trăgea din apă, gândurile ei s-au schimbat. “Va reuși să-l salveze!” a strigat și s-a simțit ușurată.
Când copilul a ajuns la mal, în siguranță, băiatul s-a dus la Katy, i-a dat coarda înapoi și i-a spus: “Îmi pare rău dacă te-am speriat mai devreme, dar trebuia să-l ajut repede. Mulțumesc că mi-ai împrumutat coarda.” Gândindu-se că e drăguț din partea lui să-și ceară scuze și să-i înapoieze coarda, Katy s-a simțit mulțumită.
Când s-a întors acasă i-a povestit mamei cum coarda ei a salvat un copil de la înec. I-a spus și tatălui când s-a întors de la serviciu. Ba chiar a sunat-o și pe bunica să-i spună. Când se gândea cât de importantă a fost coarda ei pentru salvarea copilului, se simțea foarte mândră. Apoi s-a gândit: “Nu coarda mă făcea să mă simt fericită, tristă sau îngrijorată… ci felul în care mă gândeam la coardă.”
Și acest gând o făcu să se simtă și mai bine.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Vezi magia atelierelor pentru dezvoltarea personală a copiilor

 

%d blogeri au apreciat: