Lacătele – despre curajul de a risca o încercare

by | Mar 5, 2015 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

 

lacate

 

Un rege şi-a supus curtea la un test, pentru un post important. Oameni puternici şi înţelepţi s-au adunat în jurul său într-un număr mare.

― Voi sunteţi nişte oameni înţelepţi, a spus regele. Am o problemă şi vreau să văd care dintre voi este în stare să o rezolve. Acela care o va rezolva, va obține o poziție importantă în regatul meu.

El a condus oamenii la o uşă uriaşă cu foarte multe lacăte, cea mai mare ușă care s-a văzut vreodată. Regele a explicat:

― Aici vedeţi cea mai mare şi cea mai grea uşă din regatul meu. Care dintre voi o poate deschide?

Unii dintre curteni, pur şi simplu au clătinat din cap. Alţii, care se numărau printre oamenii înţelepţi, au privit uşa mult mai aproape şi au admis că nu puteau să facă acest lucru. Când oamenii înţelepţi au spus acest lucru, restul curţii a fost de acord că această problemă era greu de rezolvat. Doar un singur vizitator a mers către uşă. El a privit-o şi a pipăit-o, a încercat în multe feluri să o mişte, iar în final a apăsat pe clanță şi uşa s-a deschis. A lăsat-o pur şi simplu întredeschisă şi nimic mai mult nu a fost necesar decât dorinţa de a realiza acest lucru şi curajul de a acţiona îndrăzneţ. Regele a spus :

― Vei obţine o poziţie la curte; pentru tine nu contează doar ceea ce vezi sau auzi; tu ţi-ai pus puterea în acţiune şi ai riscat o încercare!

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii