teamaker_antiq

 

O tânără femeie. Nicole, a obținut o promovare la slujba sa. Comentariile încep și continuă. „A obținut postul pentru că este drăguță… A trebuit să-i cadă cu tronc vreunui șef… Cu puțina experiență pe care o are, nu merită acest post… Știați ce a făcut într-o zi? S-a înșelat!”

Nicole își vizită tatăl în week-end. Acesta ținea un anticariat. Ea îi povesti stresul său, batjocura colegilor și întrebările pe care și le adresează după aceste atacuri ieșite din comun.

― Dar de ce îți lași colegii să te rănească?

― Ei își cunosc bine munca, au mai multă vechime decât mine…

― Ascultă-mă, draga mea. Vreau să te rog ceva și, cu ocazia asta, îți vei schimba puțin ideile. Ai putea să mergi mâine la piață, să vinzi acest ceainic din faianță? L-am recuperat într-o vânzare și mi-ar place să mă descotorosesc de el. Cere 90 de euro minimum, te rog!

― Nouăzeci de euro? Nu e puțin cam mult?

― Ascultă. Având în vedere ce am plătit pentru el, îmi trebuie suma aceasta. Și va fi pentru tine un exercițiu de vânzare.

A doua zi, Nicole își petrecu întreaga dimineață încercând să vândă ceainicul, dar nimic. Câteva persoane s-au interesat, dar nici una nu s-a hotărât. Când îi povesti aceasta tatălui său, el îi spuse:

― Acum ia acest ceainic și vizitează cinci dintre confrații mei pe strada Notre Dame, dar, cu această ocazie, întreabă-i doar cât ar fi dispuși să plătească și tu spune-le că nu îl vinzi.

Zis și făcut. Primul confrate îi propuse patru sute de euro, alții mai mult, unul chiar până la opt sute de euro. Nicole nu-și revenea. Tatăl său o întreabă:

― De ce nu reușeai să îl vinzi cu nouăzeci de euro astăzi dimineață?

― Pentru că m-am adresat unei clientele formate din oameni care nu cunosc acest tip de ceainic și care ignorau adevărata sa valoare.

― Și de ce confrații mei ți-au propus atât de mult?

― Pentru că sunt profesioniști. Ei au știut imediat că acest ceainic datează din 1760. Are deci o mare valoare.

― Bine. Acum gândește-te la colegii tăi. De ce le dai dreptul să-ți judece propria ta valoare. Sunt experți? Nu. Vezi, draga mea? Nu lăsa niciodată judecățile celorlalți, care nu sunt experți, să te rănească. Ascultă doar de părerile profesioniștilor sau experților în natura omenească. Vei vedea că valoarea ta este mult mai mare decât îți imaginezi.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii