Povestea băiețelului și a robotului vrăjit

by | Jan 19, 2023 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

INDICAȚII: abandon în față unei greutăți, timiditate.

EFECTE DORITE: stimularea încrederii în sine, să ajuți pe cineva care se crede incapabil, conștientizarea potențialului propriu.

On-Off era un băiețel care nu avea suficientă încredere în el și care în fiecare seară obișnuia să se joace cu roboțelul sau pe care-l botezase Foc. Într-o seară, după ce băiatul pronunță o formulă magică dintr-o carte, robotul prinse viață. Foc îi povesti băiatului stupefiat că dacă vrea să rămână un robot cu viață trebuie să treacă prin mai multe încercări. Imediat On-Off spuse că el nu este capabil să rezolve situații dificile, dar după multe discuții din care înțelese că nu există altă posibilitate că să-și salveze iubitul prieten, se hotărî să încerce.

On-Off porni la drum alături de robotul care-i dărui un pistol cu bile fermecate. După o ora de mers nu întâmpină nici o dificultate, ceea ce-l făcu pe On-Off să aibă mai multă încredere în el. Ceea ce On-Off nu observase era că o ceată de lupi flamanzi îl urmăreau de ceva vreme. Obosit, On-Off hotăra să se oprească puțin pentru a-și trage sufletul. Dintr-o singură săritură, șeful lupilor îl trânti pe băiat la pământ. On-Off țipă puternic și după mai multe încercări reuși să dea lupul la o parte. Un urs care trecea pe acolo văzu toată scenă și puse haita pe fugă. Băiețelul îi mulțumi din suflet ursului care se oferi să-l însoțească în această misiune, dar On-Off refuză, spunând că se întoarce acasă pentru că nu mai este în stare să continue. ’’Poftim, ține aceste gheare din labele mele și ele te vor ajută să-ți îndeplinești dorința, iar dacă vei fi în pericol te vor salva.’’

On-Off acceptă și porni repede mai departe pentru că odată cu răsăritul soarelui magia dispărea. Porni deci tot mai decis să-și atingă scopul. Zgomotele nopții îl seriară teribil, dar strânse ghearele ursului între degete și-și văzu de drum.

Un râu tumultuos îi bloca drumul. Curajos, On-Off se aruncă în apă, dar un rechin se apropie furios de el. Fără să stea pe gânduri, On-Off scoase pistolul și trase în rechin. Bila magică îl nimeri și rechinul se transformă într-o țestoasă uriașă care-l transportă pe malul celălalt.

După o bucată de vreme, băiatul se trezi la poalele unui munte uriaș. Se uită în jurul sau și văzu că se afla în Țara de Fier. În jurul sau se aflau o mulțime de arbori de fier, cu excepția unuia singur din lemn, pipernicit. Instinctiv, băiatul se simți atras de acest arbore. Deodată, văzu în vârful sau o frunză neobișnuit de strălucitoare. Se cățără și o rupse și instantaneu această se transformă într-o pudra magică, care-l învălui pe robotul sau. Imediat, robotul îl îmbrățișa și-l felicita pentru curajul și tenacitatea sa, care i-au salvat viață.

On-Off a învățat de la prietenul sau că dacă vrei cu adevărat un lucru, îl vei obține, deși uneori nu e chiar ușor.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii