Povestea elefantului de la circ

by | Sep 24, 2021 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

A fost odată un pui de elefant care, imediat după ce a apărut pe lume, a fost luat de lângă mama lui și vândut unui maestru de circ. Circarii au avut mare grijă de el și în curând a devenit un puiuț sănătos și jucăuș. Mare i-a fost însă mirarea când un lanț gros i-a fost legat de unul dintre piciorușele din spate și a fost pironit de un par adânc înfipt în pământ.

A așteptat câteva zile sperând că e doar o greșeală, dar n-a venit nimeni să-l dezlege și toată lumea se comporta de parcă așa era normal să fie. Își dorea atât de mult să fie iar liber, așa că încerca din răsputeri să se elibereze singur. Se smuci cât putu, dar parul era prea adânc înfipt în pământ, încercă să desfacă lanțul, dar era prea gros, vru să își scoată piciorul, dar legătura era prea strânsă… După zile întregi de chin și efort a renunțat să se mai elibereze. “Este prea greu”, își spuse el, “nu am puterea necesară să scot parul, să rup lanțul și să scap…”

Anii trecură și puiuțul deveni un elefant voinic și vânjos. Acum avea o statură impresionantă și o greutate de titan, însă își ducea viața în continuare legat de parul cel adânc înfipt în pământ.

Oamenii se întrebau de ce un elefant atât de mare stă legat de un par și un lanț atât de firav. Ceea ce nu știau ei era că elefantul renunțase încă din copilărie la a mai încerca să se elibereze și nici măcar nu știa că acest lucru este posibil.

“Nu pot și nu voi putea niciodată…”, își spunea elefantul trist și resemnat. El încetase de multă vreme la a mai încerca să schimbe ceva, la a-și mai testa forțele și limitele. Și astfel, un elefant uriaș, își petrecea viața fiind prizonierul unui lanț subțire și al propriilor temeri.

***

Voi știți ce greutate are un elefant? Și cât poate el să ridice? Dacă ar dori, el ar putea pleca cu tot cu circ! Doar că nu știe că poate, crede că nu poate sau nu mai încearcă!

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii