Povestea fetiței  care  spunea mereu ”NU

by | Jan 19, 2023 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

INDICATII TERAPEUTICE: negativism, lipsa de implicare in activitate, sociabilitate scăzuta, opoziționist.

EFECTE DORITE: înțelegerea noțiunii de colaborare si acceptare.

Într-o pădure îndepărtată trăia o familie formată din tată, mama și fiica. Fetiță se obișnuise să spună:’’ Nu’’ la toate solicitările pe care i le adresau părinții. Dacă mama o ruga să facă ceva, fetiță o refuză imediat spunând că nu-și murdărește mâinile sau că nu are chef să se ridice din pat la ora aceea.

           Și azi așa, mâine așa, fetiță i-a adus la exasperare pe părinții săi, încât mama s-a rugat la Bufnițel, spiritul pădurii, să o ajute. Acesta, înduioșat de rugămințile repetate ale femeii lua înfățișarea unui pitic simpatic și se ascunse în pletele fetiței. La ora mesei, mama o strigă pe fetiță spunându-i că i-a pregătit prăjitură ei preferată. Bucuroasă, fetiță vru să răspundă chemării mamei, dar simți că nu mai poate scoate nici un sunet din gură cu excepția unui ’’Nu’’ răgușit.

           Situația se repetă, ori de câte ori vrea să spună ’’Da’’, din gură să ieșea ’’Nu’’. Tocmai când se simțea mai disperată, piticul îi apăru în față și îi zise: ’’Nu te speria, eu sunt piticul care te ajută să zici ’’nu’’. Pentru că ai zis de multe ori ’’nu’’ m-am gândit că vrei să stau permanent cu ține.’’

–        Ce prostie! Zise fetiță. Eu vreau să pot spune și ’’Da’’ când îmi place ceva.

–        Atunci trebuie să înveți să spui și ’’ Da’’. Dacă vei continuă să spui ’’Da’’ numai când îți convine, vei rămâne blocată în această situație. Este important să ții cont și de dorințele celorlalți, mai zise piticul.

Fetiță a înțeles vorbele piticului și de atunci nu a mai abuzat de ’’Nu’’.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii