Povestea lupului cenușiu

by | Jan 19, 2023 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

INDICATII PRINCIPALE: dificultati in respectarea regulilor unui grup, agresivitate.

EFECTE DORITE: dezvoltarea solidarității; incurajarea muncii in echipa, a disciplinei; favorizează angajarea si responsabilizarea fiecăruia pentru sarcinile care presupun participarea mai multor persoane.

În pădurea verde, haită lupilor cenușii a obținut mai multe succese concretizate în vânat și teritoriu de vânătoare extins, dar în ultima vreme situația a început să se deterioreze. Spiritul de haită care la început era foarte puternic a început treptat, treptat să se stingă. Da-In, lupul cenușiu, a început să se simtă tot mai puțin preocupat de vânătorile haitei. El era tot mai des violent cu lupii mai tineri și uneori chiar cu proprii copii. În timpul partidelor de vânătoare nu ascultă indicațiile lupului cel bătrân și înțelept și făcea după capul lui. Până la urmă a ajuns să insulte pe toată lumea. La ultima vânătoare s-a certat cu bătrânul lup ceea ce a înrăutățit și mai mult situația. Vânatul, o mândrețe de cerb roșcat, a reușit din cauza lui să scape. Colegii săi nu mai aveau încredere în el. Da – In era disperat din cauza acestei situații, dar nu se mai putea controla.

Într-o seară, în timp ce privea plictisit stelele, în față i-a apărut Spiritul Pădurii. Nu-și putea crede ochilor, dar spiritul se află în față să. Da-In i-a explicat care este situația și i-a cerut sfatul. După ce a reflectat un timp, acesta i-a răspuns: ’’ Dragă Da-In, eu știu că tu ai o mușcătura de invidiat și că ești ambițios, dar într-o echipa trebuie să ții cont de reguli. Este suficientă greșeală unei persoane ptr.că toată lumea să sufere. Dacă tu prinzi o capra, înseamnă că toată haită te-a ajutat, iar dacă ratezi înseamnă că toată echipa a pierdut. Tu ești responsabil ptr.toți colegii tăi.’’

În săptămâna care a urmat, Da-In a ținut cont de ceilalți lupi și acest lucru i-a ajutat să câștige toate vânătorile. Anul următor a câștigat din nou trofeul celui mai viteaz lup cenușiu. 

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii