Povestea prințesei mofturoase

by | Jan 19, 2023 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

INDICAȚII PRINCIPALE: incapacitatea de a-și stabili un scop în viață, apatie.

EFECTE DORITE: conștientizarea importanței cunoașterii a ceea ce vrem să facem înainte de a acționa.

     De mai mult timp Regele Roșu își grăbea fiica să se mărite. Prințesă studiase mai multe limbi străine precum și istoria diferitelor zone ale lumii. Cu toate acestea, nu avea clar în minte cum trebuia să fie viitorul soț, ce calități să aibă sau din ce țară să provină.

     Dificultățile au început să apară în momentul în care s-au prezentat mai mulți pretendenți. Împăratul i-a adus pe toți în față prințesei după care i-a pus mai multe întrebări obișnuite pentru a află care dintre tineri îi este pe plac. Această i-a spus:

–        Eu nu vreau să mă mărit cu un bărbat care locuiește în țările reci. În mod sigur, nu vreau să merg în Anglia, în Australia și nici în Germania.

Nu-mi plac bărbații bruneți, dar nici cei blonzi, nu suport romantismul, dar nici seriozitatea exagerată…nu-mi plac bărbații care vorbesc limbi anglo-saxone, dar nici latine, nu-mi plac cei care iubesc animalele, dar nici vânătorii…n-aș vrea să fie inginer, doctor sau profesor, dar nici electrician sau fochist…

–        Pe mine nu mă interesează că bărbați nu-ți plac, zise regele, din ce în ce mai nerăbdător. Pe mine mă interesează cum ar trebui să fie sau să arate viitorul tău soț.

În acel moment, prințesă își dădu seama de faptul că repetă același lucru și se întoarse în camera ei.

     În acea noapte, a avut un vis în care se află într-o sala imensă și privea căsătoria mai multor cupluri. Îi apăreau în față ochilor Marele Înțelept care îi adresa următoarele cuvinte: ’’Există mulți bărbați interesanți pe lumea asta. Tu ești aceea care decide cum trebuie să fie bărbatul dorit.’’

     Puțin după aceea, eroina noastră se trezi și adormi foarte greu. Dimineață, ea realiza importantă cunoașterii exacte a ceea ce vrei înainte de a cere ceva.

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii