Povestea unui copil/adolescent de succes. O poveste pentru părinți.

by | Sep 26, 2021 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Eu sunt un copil de succes!

Eu sunt un copil isteț, bun, ascultător, iubitor, harnic, vesel, prietenos, calm, atent și răbdător.

Eu sunt ca o plăntuță firavă atunci când sunt mic. O plăntuță din ce în ce mai puternică pe măsură ce crește… Așa devin și eu! Din ce în ce mai puternic cu fiecare zi care trece!

Ai încredere în mine și cere-mi să fac din ce în ce mai multe lucruri, pe măsura puterilor mele! Eu voi fi din ce în ce mai sigur pe mine cu fiecare lucru făcut bine. …Și voi ști ce pot și ce nu pot. …Și dacă nu pot, voi cere ajutorul! Și tu – îmi vei explica cu răbdare, mă vei ajuta, dacă va fi nevoie și mă vei încuraja cu credința că mai devreme sau mai târziu, voi reuși!

Dacă unei flori dintr-un ghiveci îi acorzi atenție, îi dai apă suficientă, are parte de lumină și căldură potrivite, crește și se dezvoltă frumos.

Tot la fel și eu, cresc frumos și mă dezvolt armonios, dacă am parte de atenție și încurajări din partea celor din jur, de lumina înțelepciunii părinților și a celorlalți adulți din jurul meu, de căldură sufletească și iubire necondiționată!

Eu sunt un copil uneori foarte influențabil, dar deschis către învățare. Învăț mult prin imitație și absorb ca un burete tot ce aud și ce văd, așa că ai grijă ce rostești și cum te comporți în preajma mea!

Tot ce se întâmplă zilnic, ca o rutină, îmi creează un sentiment de siguranță și confort și am nevoie de asta!

În același timp, am nevoie și de originalitate și de situații noi în care  folosindu-mi imaginația și creativitatea să îmi exprim personalitatea!

Eu sunt un copil de succes! Eu sunt așa cum orice părinte și-ar dori să fie un copil! Eu sunt inteligent, bun, sensibil, darnic, încrezător, îndemânatic, frumos, curios, optimist, perseverent, prietenos! … (n.a. lista poate să difere sau poate fi completată)

Ai încredere în mine!

Eu am încredere în mine! Eu devin ceea ce cred că sunt!

(povestea poate fi citită și copilului/adolescentului, prin adresare directă!)

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii