Bâiat care strigă
Un băiat împlinise de curând 8 ani, a mers într-o bună zi cu tatăl sau la o plimbare prin munți. La un moment dat, baiatul s-a împiedicat de o rădăcină de copac și a căzut la pământ stigând: “aaahhhh!
Spre surprinderea lui, copilul își auzi atunci vocea repetându-se de mai multe ori, undeva printre munți: “aaahhhh…
Curios de felul lui, copilul întreabă: ”Cine ești?” Dar el primi imediat răspunsul: “Cine ești?…
Nemulțumit și enervat de răspunsul pe care l-a primit, copilul strigă:
Lașule!” Dar el primi însă imediat înapoi răspunsul: “Lașule!…
Copilul îl privi surprins pe tatăl său și întreba: “Tată, ce se întâmpla aici?
Tatăl său îi zâmbi și îi zise: “Fiule!…- fi atent aici.” Iar tatăl striga muntelui: “Te admir! Imediat o voce îi răspunse înapoi: “Te admir!”…
Bărbatul strigă din nou: “Ești un campion!” iar vocea îi răspunse: “Ești un campion!
Băiatul era și mai surprins acum… și nu înțelegea deloc ceea ce se petrecea acolo.
Văzându-i nedumerirea, tatăl sau îi explică: “Dragul meu, acest fenomen se numește ECOU, dar de fapt, nu este altceva decât însăși VIAȚA. Aceasta îți dă înapoi tot ceea ce îi ceri ori spui.
Fiule, continuă tatăl după o scurtă pauză, viața noastră este până la urmă o reflecție a acțiunilor noastre. Dacă vrem mai multă iubire în lume, noi trebuie să avem mai multă dragoste în inima noastră. Dacă vrem mai multă competență în familia noastră, noi trebuie să ne mărim competența în noi înșine. Această relație extraordinară este aplicabilă în toate aspectele vieții. Viața îți va da înapoi tot ceea ce i-ai dat tu până acum. Viața ta nu este o coincidență. Este reflecția ta la ceea ce se întâmpla…
Daca privesti la ceea ce ai in viata… tu vei avea mai mult, dar daca privești la ceea ce nu ai în viață – tu nu vei avea niciodată destul!…
Pentru a învăța , tu trebuie să asculți. Pentru a te depăși, tu trebuie să încerci.
 
Sursa: “Cartea cărților de înțelepciune” Secțiunea: “Cărțile pildelor de înțelepciune

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii