Secretul monstrului

by | Sep 26, 2021 | Povești pentru dezvoltare personală | 0 comments

Poveste terapeutica

Ori de câte ori copilului ii e teamă de ceva sau are vreo problemă cu ceva, pur și simplu putem întreba copilul : « Văd că avem o problema. Hai să ne jucăm. Ce joc crezi că putem face? »

În familia Pisicescu, pisoiul Jojo, un băiat tare descurcăreț, simpatic și curajos, căruia îi place plăcinta cu mere, trenulețele dar și cărțile, de ceva vreme se confruntă cu o mare problemă: un monstru urât și verde care nu îl lasă să mai adoarmă căci și-a făcut prostul obicei de a veni în camera lui, imediat ce lumina se stinge și îl tot amenință că o să-l mănânce.

Jojo, refuză deci să mai meargă la culcare!! Iar insistențele și explicațiile părinților nu ajută deloc. Așa că Madame Pisicescu și Monsieur Pisicescu se hotărăsc să ceară ajutor specializat. Ajung la doctor Septimius Severus Abanos, profesor doctor, cu diplome și rezultate excepționale care însă le prescrie o rețetă foarte ciudată zicându-le să o urmeze întocmai dacă vor să aibă rezultate.

Așadar chiar în seara respectivă, deși un pic neîncrezători, părinții se hotărăsc să aplice rețeta prescrisă de doctor și, când Jojo refuză să se culce, tatăl nu mai încearcă să îl convingă că monstrul nu există. Lasă explicațiile deoparte și încearcă să afle mai multe informații de la Jojo: unde e monstrul, ce face, cum arată și ce ar trebui să facă pentru a-l convinge să plece…Jojo, bucuros că în sfârșit părinții lui îi dau crezare, îi răspunde la toate întrebările, și chiar are curajul să propună lupta pentru a-l face pe monstru să dispară.

Ce altceva mai bun au deci de făcut cei trei decât să pornească atacul împotriva monstrului fioros ? Se înarmează cu ce găsesc : tub de fixativ, polonic, mătură și… la atac!!! Luat prin surprindere, mai ales cu asemenea aliați, monstrul dă bir cu fugiții. Nu se mai arată decât dimineața la micul dejun, când fuge repede la baie de sub canapea, de unde se ascunsese, cu teama de a nu-i fi descoperit secretul de către Jojo.

Cum ce secret? Scutecul cu gărgărițe!! Păi credeți că dacă Jojo ar fi știut el de la început că fiorosul monstru verde ce îl amenința în fiecare seară că îl mănâncă, poartă scutec și încă unul cu gărgărițe, i-ar mai fi fost frică de el ? De atunci, lui Jojo nu numai că nu i-a mai fost frică de monstru dar chiar au devenit buni prieteni, citindu-i povești înainte de culcare și apărându-l de alți monștri fioroși. Că deh, chiar și monștrii au lighioanele lor de care se sperie!

Noroc cu doctorul Septimius Severus Abanos care cunoștea secretul monstrului și a prescris rețeta magică! Numai că secretul monștrilor nu poate fi aflat de copii singuri, ei au nevoie de părinți în aventura asta. Iar părinții, chiar dacă la început nu văd monștrii, trebuie să aibă încredere în copiii lor!

By Gabriela Bâzâitu

Sunt aici pentru a-ți oferi toate cunoștințele mele profesionale, toate calitățile mele personale și întreaga experiența de viață în scopul de a te ghida în drumul tău spre dezvoltarea personală sau pentru ca tu să-ți poți crea și trăi viața așa cum îți imaginezi; să te cunoști, să te accepți și să te iubești pe tine însuți așa cum ești sau să te schimbi dacă tu crezi că asta e necesar.
i

Asemănătoare

Împreună este mai bine!

Dezvoltarea personală a copilului în primii ani de viață este necesară pentru că ea constituie baza echilibrului emoțional și cheia către o viață împlinită pe viitor.
Înscrie-ți copilul la unul din grupurile de dezvoltare personală pentru copii pentru ca el să beneficieze de cel mai bun început de drum.

Comentează

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi magia grupurilor de dezvoltare personală pentru copii