Află ce sunt grupurile pentru dezvoltare personală și cum te poți înscrie.

Mă asculți la radio!

Ascultă-mă la radio

Invitată la Radio Constanța, în cadrul emisiunii „Stil de viață”, am explicat pe rând despre importanța dezvoltării inteligenței emoționale a copiilor în primii ani de viață, dar și despre cel mai de succes program derulat la cabinetul meu în cadrul grupurilor pentru dezvoltare personală – BUSOLA.

Ascultând emisiunile îți voi dezvălui câteva tehnici simple pe care le poți aplica împreună cu copilul tău, pentru a-l ajuta să devină mai echilibrat și mai integrat social.

Învață cum să îl ajuți să își dezvolte creativitatea și spiritul de echipă prin indicarea unor jocuri simple pe care le poate face împreună cu prietenii.

Am explicat despre riscurile sociale pe care copiii le pot avea la nivel afectiv, emoțional și asupra încrederii în sine, elemente care, nerezolvate se vor repercuta asupra sa  întreaga viață.

Explică-i copilului tăi ce înseamnă diversitatea, care sunt efectele negative ale violenței asupra relațiilor interpersonale, totul prin aplicarea unor jocuri interactive distractive.

 

Programul BUSOLA în dezvoltarea personală a copiilor

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Despre grupurile de dezvoltare personală pentru copii

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Când ar fi indicat și de ce un copil ar trebui să participe la o sesiune pentru dezvoltare personală. Lipsa prezenței noastre din viața copiilor este tot mai frecventă în ultimii ani, ei nu mai au modelul nostru comportamental și de exprimare emoțională. Nu reușesc să își exprime emoțiile pentru că nu mai pot învață de la noi, luând exemple negative de la colegii de școală sau de la prieteni.

În general, părinții înscriu copiii în cadrul grupurilor de dezvoltare personală când sesizează anumite probleme în exprimarea emoțională, dar sunt și părinți care doresc să opteze pentru alternative educaționale, întrucât își doresc o educație complexă și armonioasă.

Sistemul educațional în prezent nu face altceva decât să ofere o educație formală și nu pregătește cu adevărat copiii pentru viață. Școala oferă foarte multe informații, care sunt necesare în viață, dar pentru a promova anumite examene, însă nu sunt suficiente pentru dezvoltarea copilului.

Cei patru piloni care stau la baza programului grupurilor pentru dezvoltare personală

Autocunoaștere și dezvoltare personală

Dezvoltare emoțională

w

Dezvoltare socială

Z

Rezolvarea problemelor și luarea deciziilor

Inteligența cognitivă și emoțională - 1

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Inteligența cognitivă și emoțională - 2

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Inteligența cognitivă și emoțională - 3

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Principiile unei educații bazate pe inteligența emoțională

by Gabriela Bâzâitu | Radio Constanța - Stil de Viață

Mulțumiri echipei Radio Constanța, în special moderatorilor emisiunii „Stil de viață”, Mihaela Andrei și Magda Chirana pentru ocazia pe care mi-au oferit-o de a împărtăși din experiența mea și ascultătorilor acestei emisiuni.